Ny säsong på ingång!

Tony Björkman

Snart slår portarna upp för ytterligare ett år av Björkmans Marinelektriska med många nya idéer till hur man skapar det ideala elsystemet ombord.
Nytt för i år blir bland annat förbättringar för kabelvägar, rejäla däcksgenomföringar från Roxtec, kabelsökningsutrustning, användning av typkretslösning med tillhörande dokumentation i högre grad.

flipUnder vintern har läst på om olika batterityper och byggt en generatorrigg för att undersöka laddströmmar under olika förhållanden samt möjligheten att reglera denna med en mikroprocessor. Det har varit intressant att kunna jämföra litteraturen och mina egna tester med hur marknadsföringen för laddningssystem ser ut. Jag kommer skriva en utförligare post om just laddning senare då det är något som i princip alla mina kunder har varit intresserade av att få så bra som möjligt och samtidigt är något som det verkar finnas en del myter kring.

 

-