3D-Skrivare

IMG_2148

Senaste tiden har ägnats åt två intressanta CNC-maskiner som tillverkar detaljer i plast, så kallade 3d-skrivare.

I första hand kommer de användas för att skapa specialtillverkade montagedetaljer såsom plintar, polskydd, hållare m.m

Efterhand kommer du som kund ha möjlighet att få dina egna plastdetaljer designade och därefter tillverkade. Den vänstra svarta modellen är en Up! 3D och används för att göra komplicerade detaljer, tex säkringshållaren nedan. Den högra är en Printrbot som fungerar bra till att göra grövre detaljer utan överhäng, som tex plintarna nedan.

IMG_2198

IMG_2197

Marin-el’s första egendesignade miniplint med rostfri M6 gänga. Kommer användas istället för de otympliga varianterna jag tidigare behövt använda. Precisionen i 3d-skrivaren gör det möjligt att passa in sexkantskallen med klämpassning.

IMG_2196

IMG_2188

IMG_2192

IMG_2199
En kabelhållare för att underlätta pressning av kabelskor med pressverktyg. Tidigare behövdes ena handen till att hålla kabel och kabelsko på plats under pressningen.

Har du nån intressant plastdetalj för båtbruk du skulle vilja se? Hör av dig!

-